keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Kesäjuhlat Helsingissä

Minulla oli etuoikeus saada olla yksi valtuutetuista edustajista Suomen vapaakirkon vuosikokouksessa.Kokouksen jälkeen olin mukana kesäjuhlilla. Nämä tilaisuudet auttavat meitä ymmärtämään, että olemme osa paljon suurempaa kokonaisuutta kuin vain oma seurakuntamme Turussa.

Pete Greig, yksi 24/7-rukousliikkeen johtajista, oli pääpuhujana perjantaina.Hän lainasi puheessaan tilastotietoja,joiden mukaan suurin osa suomalaisista kaipaa kirkossa käydessään saada kokea siellä Jumalan läsnäoloa. Hän kertoi kokemuksista,joita oli saatu Jumalan läsnäolosta tilanteissa,joissa ihmiset olivat alkaneet aktiivisesti rukoilla.

Lauantaiaamun tilaisuudessa juhlittiin Vapaakirkon 120-vuotista lähetystyötä.Liisa ja Kyösti Leppänen kertoivat työstään Malesiassa Vietnamista tulleiden tilapäistyöntekijöiden parissa.Monet heistä olivat tulleet uskoon,mutta koska heitä sitten oli vain kehotettu lukemaan Raamattua ja pyrkimään noudattamaan kaikkea,mitä siellä sanotaan, he olivat lannistuneet ja luopuneet uskostaan.

Kun heille sitten kerrottiin Pyhästä Hengestä ja heitä autettiin luomaan suhde häneen,täysin uusi dynaaminen liikehdintä käynnistyi heidän keskuudessaan. He ovatkin nyt vieneet evankeliumin mukanaan omaan kotimaahansa Vietnamiin.

Kiinalainen Veli Yun puhui sekä aamun että illan tilaisuuksissa.Hän kertoi siitä,miten Jumala oli tarttunut hänen elämäänsä tilanteessa,jossa hänellä ei vielä ollut Raamattua ja vasta hyvin vähän tietoa Jeesuksesta.Kiinassa on paljon uskovia,jotka ovat sitoutuneet viemään evankeliumia eteenpäin omasta maastaan, islaminuskoisten,buddhalaisten ja hindulaisten maiden kautta aina takaisin Jerusalemiin asti.

Päätöstilaisuudessa sunnuntaina kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen puhui Jumalan valtakunnan suunnattomasta arvosta.Jumalan valtakunta on jotakin niin äärettömän arvokasta,että kannattaa luopua kaikesta muusta voittaakseen sen omakseen.

Kaikesta tästä opin sen,että vain Jumalan läsnäolo Pyhän Hengen kautta voi täyttää ihmisen sydämen kaipauksen ja tehdä Jumalan valtakunnan näkyväksi.Olenko minä,olemmeko me valmiita maksamaan kustannukset ja etsimään Jumalaa rukouksessa ja antamaan Pyhälle Hengelle tilaa elämässämme,niin että Jumalan valtakunta voi tulla esiin?

Kesäterveisin
Graham Turner