lauantai 3. heinäkuuta 2010

Jumalan läsnäoloa etsimässä

Tulkkasin eilen Pete Greigiä Suomen Vapaakirkon kesäjuhlien juhlakansalle. Hän johtaa 24/7 -rukousliikettä, joka käynnistyi yhdestä pienestä huoneesta 10 vuotta sitten, mutta nyt on levinnyt yli 100 maahan.

Peten sanoma kosketti tulkatessakin: hän haastoi jokaista valitsemaan Jumalan läsnäolon ja elämään oikeasti Jumalan seurassa. Peten mukaan toinen vaihtoehto on antaa toisten rukoilla ja kuvitella itse rukoilevansa, fiilistellä toisten kokemuksilla ja pitää itse hajurakoa Jumalan ja itsensä välillä.

On mahdollista menettää Jumalan läsnäolo...
Pete puhui 2. Mooseksen kirjan luvusta 33, jossa Jumala asettaa Mooseksen ja israelilaiset valinnan paikalle. Vilkaisepas jakeita 1-3! Niiden perusteella on mahdollista, että saamme vastauksen rukouksiimme, mutta menetämme samalla Jumalan läsnäolon elämästämme. Näin oli ainakin käymässä Moosekselle ja israelilaisille. Mitä sinä valitsisit, jos voisit valita rukousvastausten ja Jumalan läsnäolon kokemisen välillä? Mooses valitsi Jumalan läsnäolon.

Laita esteet pois
Jakeissa 4-6 kerrotaan siitä, kuinka israelilaiset heittivät korunsa pois. Miksi? Jos tsekkaat edeltäviä lukuja, huomaat kuinka israelilaiset olivat valaneet osan koruistaan kultaiseksi vasikaksi ja palvoneet sitä. Nyt he pistivät korunsa pois - ei sen tähden, että niissä itsessään olisi ollut jotakin pahaa, vaan sen tähden, että ne olivat heille heikkous.

Heprealaiskirjeen 12. luvussa sanotaan, että meidän tulisi pistää pois kaikki, mikä meitä estää. Tämä oli Peten sanoma: Jos haluat löytää Jumalan läsnäolon elämääsi, sinun tulee toimia samoin kuin israelilaiset. Mitkä ovat ne asiat, jotka estävät sinua rukoilemasta ja viettämästä aikaa Jumalan kanssa? Ne saattavat olla täysin hyväksyttäviä, hyviä asioita. Mutta silti ne pidättävät sinua Jumalan läsnäolosta. Liika TV:n katselu? Sarjakuvalehdet? Urheilu? Netissä surffaaminen?

Valitse Jumalan läsnäolo
Seuraavissa jakeissa kerrotaan siitä, kuinka Mooses keskusteli Jumalan kanssa face-to-face - kuten ystävän kanssa puhutaan. Kun luemme tekstiä vielä eteenpäin, huomaamme, että Mooses anoo Jumalaa kulkemaan heidän kanssaan. Hän ei halunnut menettää Jumalan läsnäoloa. Hän valitsi Jumalan läsnäolon elämäänsä ja tämä miellytti Jumalaa. Mooseksen vastaus Jumalalle oli, että menköön kaikki muu, minä valitsen sinut.

Mitä sinä ajattelit valita tänä kesänä?

Kesäterkuin

Markus