torstai 24. kesäkuuta 2010

Maistiaisia ekoilta perheiden kesätreffeiltä

Eilen starttasi kesän uutuus Perheiden kesätreffit Ekvallan uimarannalla. Viitisenkymmentä isoa ja pientä löysi tiensä perille, vaikka meinasipa Jopikin ensin posottaa autolla ihan väärään paikkaan.

Porukka saapui paikalle omaan tahtiin ja joukkoa oli mukana kirjaimellisesti vauvasta isovanhempaan. Alkujuttelun jälkeen aikuiset polkaisivat pelailun käyntiin mölkkymatsilla ja lapset tekivät tutkimusmatkoja rannalla, uivat ja pelailivat milloin mitäkin. Ja tuli ainakin todistettua, että joka ainut lapsista osaa tähdätä paremmin kuin meikäläinen!

Lasten ykkösvetonaula oli tietysti päästä UIMAAN: ”…äiti koska päästään uimaan, äiti koska…? Joko kohta pääsee uimaan?..” Varvastesti todisti, että vesi oli hyytävän kylmää, mutta eipä se näyttänyt lasten vauhtia hidastavan.

Uinnin ja pelien jälkeen makkarat maistuivat makoisilta. Niitä riitti ja hyvää oli (ei meillä lasketa, mutta itse söin ainakin kaksi…) ja yhtä jos toista tyytyväistä pikku naamaa koristi upea ketsuppinaamio (kotitekoista kasvohoitoa, lähes ilmainen. Suosittelen!).

Jutustelun aihetta ja hauskaa puuhaa riitti niin paljon, että eipä olisi kaikki malttaneet lainkaan lähteä kotiin.

Kesätreffien uusintakierros 21. heinäkuuta. Sama aika, sama paikka. Eli Ekvallan uimaranta Satavan saarella, 21.7. klo 17.30-20.30. Nähdään siellä!

Essi