keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Lontoossa sataa melkein aina

Pari viikkoa sitten kävin haistelemassa ulkomaan tuulia Lontoossa. Osallistuin Holy Trinity Bromptonissa (HTB) järjestettyyn Alfan EMEA –konferenssiin. Se kokosi yhteen Alfasta innostuneita 88 eri kansakunnasta, yhteensä parituhatta henkeä. Suomestakin paikalla oli noin 30 henkeä.

Viikon aikana esiteltiin erilaisia Alfa-työn muotoja ja kuultiin terveisiä eri työkentiltä. Oli mielenkiintoista, innostavaa ja toisaalta silmiä avaavaa kuulla tarinoita ympäri maailmaa. Englannissa jo 2,5 miljoonaa ihmistä on osallistunut Alfa-kurssille ja työ on hyvin tunnettua. Pelkästään HTB:ssä pyörivään Alfaan osallistuu tälläkin hetkellä 300 henkilöä!

Toisenlaisiakin tarinoita kerrottiin; Zimbabwessa Alfa-tiimiläisiä on vangittu ja piesty. Pahoinpitelyt ovat olleet niin rajuja, että yksi tiimiläisistä on halvaantunut ja toinen kuollut. Herätti ajattelemaan sitä kuinka erilaisessa ympäristössä saamme täällä Suomessa elää.

Itse innostuin avioliittokursseista ja avioon aikovien kursseista. Niissä käsitellään yhdeksän viikon ajan avioliiton kysymyksiä Alfan tyyliin, opetuksen ja parikeskustelujen kautta. HTB:n järjestämillä kursseilla noin 30 % osallistujista ei ole uskossa eikä mukana seurakunnan muissa toiminnoissa. Eli kurssit tavoittavat tehokkaasti ympäröivää yhteisöä.

Ehkä tässä olisi myös meille mahdollisuus palvella kaupunkiamme ja tarjota kyseisiä kursseja. Samalla voisimme olla saattamassa ihmisiä tutkimaan myös kristillisyyttä ja löytämään uskon Jeesukseen. Monet avioliittokurssin käyneistä ei-uskovista nimittäin jatkavat kurssin loputtua Alfaan.

Viikko Alfan äärellä oli erittäin antoisa ja meillä seurakunnassa Alfan koordinaattorina toimiva Jari saikin tuliaisiksi kassillisen uutta materiaalia. Lontoon tuulet tarttuivat intona löytää tapoja palvella ja tavoittaa tämän kaupungin ihmisiä. Ja sadettakin saatiin riittävästi. Sekä sitä varpaat kastelevaa versiota, että myöskin sydämet uudistumaan saavaa sadetta piisasi runsaasti.

Terveisin,
Maaret