torstai 30. heinäkuuta 2009

Terveisiä Afrikasta!

Matka oli hyvä ja selvittiin kaikki hengissä kotia saakka. Mulle Jumala puhui yhdestä asiasta, ja koen että Jumala haluaa sanoa sen meille kaikille.

Luin Markuksen kirjoituksen: “God is good - all the time!”(pari kirjotusta alempana) ja huomasin, että sattumalta tämä koskee pikkusen samaa aihetta. Markus mainitsi, että n. 80-100% sairaista paranee rukouksen kautta, kun taas Suomessa luku on n. 5%. Miksi se on näin ja mistä se kertoo?

Ollessani matkalla aktiopaikalle Etelä-Afrikan köyhillä maalaisseuduilla, näin tosi paljon ihmisiä, jotka olivat todella iloisia ja hymyileviä. He todella välittivät ja huolehtivat toisistaan - jopa naapureistaan. Rakkaus oli hämmästyttävän suuressa asemassa siellä. Lähes kaikkia heistä yhdistää kaksi asiaa: Usko ja köyhyys.

Heillä ei ole rahaa, ei yleellisyyksiä, eikä sitä materiaalin määrää, mikä monella meistä on, joten me helposti ajattelemme, että “voi kun heillä menee huonosti, sääli...” Mutta todellisuudessa heillä on asiat PALJON paremmin kuin monilla meistä länsimaalaisista.

Afrikassa uskovia on todella paljon, ja kirkkojakin on huomattava määrä ja kirkoilla on päätösvaltaa kaupungin asioihin. Nimittäin monilla ihmisillä ei Afrikassa ole paljoa muuta kuin usko Jumalaan. Jokainen päivä heidän täytyy jättää Herran haltuun, ja luottaa kaikessa häneen, koskaan he eivät voi tietää, onko ruokaa pöydässä tai että koska he tai joku läheinen joutuu luopumaan elämästään rikollisuuden, tautien tai muun syyn takia. Jumala on heitä todella lähellä ja se heijastuu heistä rakkautena ja iloisuutena. Mä oikeesti kiitän Jumalaa siitä armosta ja rakkaudesta, joka on näitä ihmisiä niin lähellä.

Jumalan tahto on, että mekin voitais elää lähellä Jumalaa ja joka päivä luottaa häneen ja olla täynnä sitä rakkautta, joka on lähtöisin Jumalasta. Jumalassa meillä on tie, totuus ja elämä. Sitä ei löydy rahasta, työstä, eikä mistään muustakaan maallisesta. Jumala sanoo Sanassaan, että jos me etsitään Hänen tahtoaan, on meillä kaikki mitä me tarvitaan.

Rukoillaan että Jumala vois täyttää meiät hänen valtavalla rakkaudellaan. Ittessämme me ei voida tehdä mitään, ja niin kauan kun me ollaan maailmassa, me tullaan tekemään syntiä ja polvillamme anomaan anteeksiantoa. Mutta me kelvataan Jumalalle tällaisinaan. Muuta me ei tarvita, ku että annetaan Jumalalle lupa käyttää meitä hänen valtakuntansa hyväksi. Rakastetaan lähimmäisiämme ja osoitetaan se teoin ja ollaan siunaukseksi siellä, missä me ikinä ollaankaan. Annetaan Jumalalle tilaa meiän arjesta ja luotetaan koko sydämestämme Häneen. Kiitos Jumalalle kaikesta siitä armosta ja rakkaudesta, joka on meiän yllä.

“Eräs rikas nainen maailmanmatkallaan näki lähetystyöntekijänaisen hoitavan spitaalisen vammoja ja totesi inhoten: 'Minä en tekisi moista edes miljoonasta'. Lähetystyöntekijä kääntyi häneen päin, hymyili ja sanoi: 'En minäkään.' “

Siunausta!

Roni Zidbeck
Roni on seurakuntamme nuoria ja aloittaa siviilipalveluksen seurakunnassamme elokuussa.