tiistai 10. elokuuta 2010

Töihin paluu

Kesäaika, lomaaika, syksyaika, talviaika, jouluaika, kevätaika, juhla ja arki. Jostain haluamme eroon ja jotain odotamme. Jotain pelkäämme ja jotain ikävöimme. Yhtä kaikki tämä on meidän ainutkertaista elämäämme. Elämää, jota meidän olisi tarkoitus oppia elämään päivä kerrallaan. Oppia ottamaan se vastaan sellaisena kuin se on tullakseen. Oppiminen, se vain tuntuu ottavan aikaa ja jos sen ylipäätään on oppiakseen niin silloin se onkin jo ohi.
Miksi siis murehtia loman loppumista? Lomallakin on joskus omat murheensa ja joskus ei. Loman jälkeinen aika saattaa puolestaan tuoda eteen yllätyksiä ja iloa, jota ei ole osannut odottaakaan. - Lasse Mårtenson lauloi: "Kaikki muu paitsi purjehdus on turhaa..."
Mielestäni tuosta voi oppia sen, että kun lastaan purjeveneeseen eväät, tuoreen veden ja hyvät ystävät ja irroitat köydet laiturista, niin olet perillä. Tärkeää on matka, ystävät ja hyvät eväät.
Siinä se on! Elämässä matka on tärkeä, ei niinkään se millaisia etappeja se tuo eteemme. Ystävät ja hyvät eväät tekevät matkasta mielenkiintoisen ja mukavan. - Seurakunnan keskellä nämä kaikki ovat tarjolla. Ja suunta on selvä!
Siis tuulta purjeisiin ja mukaan uusiin seikkailuihin.
Jopi