maanantai 15. kesäkuuta 2009

blogi

"Alussa oli Sana, Sana oli Jumalan luona ja Sana oli Jumala."

 

Näillä sanoilla alkaa Johanneksen evankeliumi, jota seurakunnassamme tutkimme tämän kesän aikana. – Tule mukaan rikastuttamaan suhdettasi Jumalaan, kuuntelemaan hänen ääntänsä, juttelemaan hänen kanssaan ja tekemään sekä pieniä että suurempia palveluksia hänelle kesän aikana.

 

Minä etsin kätköistäni uuden uutukaisen ja kauniin uudentestamentin, joka on sekä suomeksi, että englanniksi. Se kulkee kätevästi mukana kaikissa kesän riennoissa ja voin missä tahansa pysähtyä hetkeksi lukemaan Johanneksen evankeliumia. Tavoitteeni on lukea se kerran läpi englanniksi ja useamman kerran suomeksi. – Haastan sinut mukaan!

 

Alussa oli Sana ja Sana oli Jumala. – Siis jossakin on alku ja se merkitsee sitä, että jotakin oli ennen meitä ihmisiä. Niin ja se merkitsee myös sitä, että jo ennen alkua oli Jumala. Jumala, joka laittoi kaiken alulle.

Toisaalta niin järkeen käypää ja toisaalta aivan käsittämätöntä. Iankaikkisuus on sana ja käsite, joka avautuu näissä Johanneksen evankeliumin alkusanoissa. Iankaikkisuus on asia, joka tuntuu olevan aivan liian suuri juttu ihmisen pienen pään käsitettäväksi. – Ehkäpä juuri siksi monet sanovat ettei Jumalaa ole. On liian käsittämätöntä, että ennen alkua voisi olla jotakin. Joten ei anneta Jumalan aloittaa, häntä ei ole ja silloinhan ei ole mitään ongelmaakaan. – Loogista tai sitten ei?

Meille lukemattomille ihmisille tämä on taasen yksi suurin syy uskoa Jumalaan. Täytyy olla jotain suurempaa ja viisaampaa kuin me, jotta on voinut syntyä jotain näin käsittämätöntä. Niin ja vielä tuo iankaikkisuus, siis loputon aika taaksepäin ja tästä hetkestä eteenpäin. Ihmisen vaikea ymmärtää, mutta täysin Jumalan hallinnassa ja hoidossa.

 

Jumala, joka ilmaisee jotain tällaista itsestään Johanneksen evankeliumin alkusanoissa, tahtoo viettää kesän sinun kanssasi. Älä käännä selkääsi elämäsi tarjoukselle, vaan tartu siihen ja koe erilainen kesä.

Ota Johanneksen evankeliumi kesälukemistoosi ja sen äärellä pysähdy kuuntelemaan Jumalan puhetta juuri sinulle ja sinua varten.

 

Lämmintä kesää sinulle kuunnellen, jutellen ja palvellen.

 

Terveisin Jopi