torstai 3. marraskuuta 2011

Lasten toiminnan vanhempainilta marraskuussa

Jumppasirkus, kerhoillat, tanssitunnit ja jalkopallotreenit, partio, pyhäkoulu tai mikä safari vai heimot onkaan, vasu-keskustelut, päiväkodin vanhempainillat, koulun vanhempainillat, ja sunnuntaidetta, balettikenkäostoksia, ja olisi vielä ne omatkin menot...

Huhhuh. Ja sitten vielä seurakunnan lasten toiminnan vanhempainilta?

Perheillä on viikon aikana paljon menoja ja kiireitä, sehän on selvää. Uusi iltameno saattaa ymmärrettävästi vähän vetää hartioita lysyyn. Mietityttää. Kannattaako tämäkin nyt vielä riipustaa kalenteriin?

Järjestämme keskiviikkona 16.11. klo 18-20 seurakunnan katutason kahviossa vanhempainillan lasten toiminnassamme mukana olevien vanhemmille ja kaikille seurakuntamme perheille, joissa on päiväkoti-ikäisiä, alakoululaisia tai yläkoululaisia lapsia ja nuoria.

Tarjolla on pullakahvit ja lastenhoitoa tarvittaessa. Otathan etukäteen yhteyttä allekirjoittaneeseen, jotta tiedämme montako vanhempaa ja perhettä on tulossa mukaan.

Tuskin pitkän päivän jälkeen pelkkä pullakahvi houkuttelee. Miksi siis kannattaa tulla paikalle?

Vanhempainillan tarkoitus on tarjota vanhemmille mahdollisuus vaikuttaa mm. siihen, minkälaista seurakuntamme peruskouluikäisille suunnattu hengellinen kasvatus on.

Perhe on lapsille tärkein ja ensisijainen paikka oppia Jumalasta ja kasvaa kiinni uskoon, mutta vanhempien lisäksi he tarvitsevat muitakin aikuisia ja omanikäisiään, jotka uskovat samoin ja vahvistavat kotona opittua. Siis yhteisön,jossa kasvaa uskossaan.

Toisin sanoen seurakunta ei pysty yksinään kasvattamaan lapsistamme uutta sukupolvea, joka muuttaa kaupunkiamme, sillä vanhemmat ovat tärkein vaikuttaja lasten elämässä. Toisaalta taas seurakunta voi olla vahva tuki vanhempien hengelliselle kasvatustyölle.

Seurakunnassamme käy monenlaisia perheitä, joiden tarpeet ja toiveet vaihtelevat. Mitä juuri teidän perheenne tarvitsee?

Suunnitteilla on ensi kevääksi yläasteikäisille uutta toimintaa. Tulemalla mukaan voit esimerkiksi varmistaa, että toimintaa tarjotaan sellaisena aikana, että myös sinun lapsesi on mahdollista päästä mukaan.

Olemme ottamassa käyttöön uutta opetusmateriaalia päiväkoti-ikäisten toimintaan. Haluamme uudistaa alakoululaisten toimintaa lauantaina ja sunnuntain lastenohjelmaa. Vanhempainilta on foorumi, jossa voit antaa arvokkaan panoksesi, ja pääset vaikuttamaan siihen, minkälaisia työmuotoja lähdemme rakentamaan.

Emme tahdo kuormittaa perheitä, vaan pyrimme palvelemaan perheitä mahdollisimman mielekkäällä tavalla, jotta sukupolvien ketju säilyisi ja vahvistuisi seurakunnassamme. Siten olemme samalla yhdessä perheiden kanssa rakentamassa seurakuntaa ja toteuttamassa yhteistä näkyämme.

Nostamme esiin uuden sukupolven, joka muuttaa kaupunkiamme.

Essi Lindgren
Lapsityönjohtaja