keskiviikko 17. elokuuta 2011

Loman jälkeisiä terveisiä

maanantai 8. elokuuta 2011

Tyytyväisyys vai tyytyminen?

Raamattu sanoo (Fil 4:11), että ole tyytyväinen siihen, mitä sinulla on, äläkä haihattele sen perään mitä sinulla ei ole. Tämä on totta ja nostaa elämänlaatua ja iloisuutta suuresti. Mutta on kuitenkin eri asia olla tyytyväinen siihen, mitä sinulla on, kuin tyytyä siihen mitä sinulla on.
Kristillisissä piireissä emme kovin usein rohkaise ihmisiä tavoittelemaan unelmiaan, elleivät unelmat sitten koostu liperien hankinnasta. Totuus on kuitenkin se, että vaikka Raamatun mukaan me uuden testamentin uskovat papistoon kuulummekin, ei meitä kaikkia ole kutsuttu teologisiin opintoihin.

Itse haluan olla mukana rakentamassa seurakuntaa, joka rohkaisee ihmisiä täyttämään unelmansa ja kasvamaan täyteen potentiaaliinsa. Kun me kasvamme täyteen potentiaaliimme, emmekä anna periksi silloinkaan, kun kaikki näyttää kaatuvan päälle, loistamme Jumalan hyvyyttä ja armoa tähän maailmaan paljon enemmän, kuin silloin kun tyydymme vähempään, kuin mitä Jumalan suunnitelma meille on.

On siis kaksi eri asiaa olla tyytyväinen siihen, missä tällä hetkellä on, kuin tyytyä siihen missä tällä hetkellä on. Ihmiset jotka tyytyvät, ovat ennen pitkää ihmisiä, jotka ovat katkeria ja kiukkuisia. Ihmiset, jotka ovat tyytyväisiä, tietävät, että he eivät vielä ole saavuttaneet kaikkea sitä, mistä Jumala on heille puhunut. Mutta he keskittyvät siihen, mitä ovat jo saaneet ja saavuttaneet, sen sijasta mitä eivät ole vielä saaneet ja saavuttaneet.

Mieleeni nousee paikka Joosuan kirjasta, jossa Joosua täysin hänestä riippumattomista syistä saa takapakkia unelmilleen luvatun maan valloittamisessa. Kyseisessä Raamatun kohdassa (Joosua 7:7), Joosua ihmettelee mikseivät Israelilaiset voittaneetkaan taistelua ja että heidän olisi ollut parempi vain jäädä Jordanin toiselle puolelle.

Uskon, että jokaisen ihmisen, joka on lähtenyt tavoittelemaan unelmiaan, on helppo yhtyä tuohon tunteeseen. “Miten paljo helpompaa elämä olisikaan, jos en olisi aloittanut omaa yritystä/mennyt naimisiin/ottanut vastaan sitä ylennystä/uutta työpaikka/ostanut omaa taloa” jne. jne.
Jumalan tahto oli, että Israelilaiset saavuttaisivat unelmansa, eli oman maan. Yhtälailla Jumalan tahto on, että sinäkin saavutat omat unelmasi.

Vanha totuus on, että vastoinkäymiset kasvattavat sinua. Ilman niistä saatavaa kasvua, Jumala ei voisi uskoa sinulle kaikkea sitä mitä Hänellä on sinulle varattuna. Pidä mielessä, että Jumala osaa käyttää jokaista elämän varrella vastaan tulevaa kompastuskiveä astinlautana sinulle, auttamaan sinua kohti Jumalan täydellistä suunnitelmaa elämällesi.

Älä siis tyydy vähempään, kuin mistä Jumala on sinulle puhunut ja mitä Hän on sydämellesi laittanut. Hän on luvannut sen myös täyttää ja pitää sanansa.

“Luota Herraan ja tee hyvää, niin saat asua maassasi, turvallisilla laidunmailla. Saat nauttia Herran hyvyyttä, hän antaa sinulle mitä sydämesi toivoo. Anna tiesi Herran haltuun, turvaa häneen. Hän pitää sinusta huolen!” Psalmi 37:3-5

Antero

keskiviikko 3. elokuuta 2011

Todistajien pilvi kasvaa

Huhtikuun lopulla kuultiin uutinen David Wilkersonin kuolemasta. Heinäkuussa Kalevi Lehtinen siirtyi pois tästä ajasta. Viimeisin uutinen jälleen yhden valtakunnan sankarin poismenosta oli tieto John Stottin lähdöstä viime viikolla.

Kolme kansainvälisesti tunnettua, merkittävällä tavalla Jumalan valtakuntaa rakentanutta miestä on otettu kotiin kolmen kuukauden sisällä. Ehkä joku muukin minun lisäkseni on pysähtynyt miettimään,onko nyt menossa jokin erityinen kotiinkutsu, jossa Jumala ottaa luoksensa näitä tiettyyn sukupolveen kuuluvia uskollisia palvelijoitaan.

Ehkä kyse on kuitenkin elämään kuuluvasta luonnollisesta siirtymisestä. Yksi sukupolvi väistyy ja tilalle astuu toinen. Mutta nämä miespolvet eivät todellakaan vaivu unholaan! David Wilkerson, Kalevi Lehtinen ja John Stott ovat nyt liittyneet siihen suureen todistajien pilveen,joka seuraa meidän tänne vielä jääneiden kilvoittelua. Samassa joukossa ovat Gideon ja muut valtakunnan sankarit,joista tänä kesänä olemme jumalanpalveluksissa kuulleet.

Näiden todistajien esimerkki kannustaa meitäkin tekemään oman osuutemme Jumalan valtakunnan eteenpäin menemiseksi. Olemaan oman sukupolvemme keskellä, omalla paikallamme se yksi lenkki pitkässä ketjussa. Olisipa upeaa saada kuulla, miten David, Kalevi ja John meitä ehkä tälläkin hetkellä tsemppaavat!

"Kun siis ympärillämme on todistajia kokonainen pilvi.....juoskaamme sinnikkäästi loppuun se kilpailu,joka on edessämme..." (Hepr. 12:1)

Sirkka