sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Välimaastossa

Psalmissa 77 puhtaan siitä, miten Jumala teki joskus ihmeitä psalmin kirjoittajan elämässä, mutta nyt Hän tuntuu etäiseltä. Alussa, kun tulemme uskoon, alamme seurata Jumalan meille antamia unelmia, asiat usein loksahtelevat paikoilleen, mutta kun alamme kasvaa tulee seasoneita, joissa Jumala tuntuu etäiseltä. Kyse on kuitenkin siitä, että Hän kasvattaa meitä. Oikeastaan tällaiset seasonit pitäisi ottaa kunnianosoituksena Jumalallta, koska ne tarkoittavat ettet ole enää vauva-kristitty.

Myös nämä seasonit elämässä ovat tarkoitettu nautittavaksi. Ei vain alun innostus ja lopun unelman täyttyminen, vaan myös vaikeammat ajat. Jumala haluaa että nautimme elämästä, perheestämme niistä siunauksista jotka ovat jo tulleet todeksi, vaikka kaikki unelmamme eivät vielä olisikaan toteutuneet.

Jeesus lupasi ennen ylösnousemustaan jättää Hänen rauhansa. Hänen rauhansa on luottamusta Jumalaan, nokoset myrskyn keskellä. Usein ajattelemme helposti rauhan olevan riippumatto välimeren rannalla ja niitäkin hetkiä tarvitaan, mutta se ei ole se rauha jota Jeesus tarkoitti. Hänen rauhansa on luottamusta siihen, mitä Jumala on luvannut huolimatta siitä miltä tällä hetkellä näyttää tai miten paljon Jumalan lupauksesta on aikaa.

// Antero

torstai 13. syyskuuta 2012

HOPE tulee!



HOPE-tapahtuma @ Logomo 28.-30.9.2012

HOPE näkyy seurakuntamme toiminnassa monin tavoin. Yli 150 seurakuntalaistamme palvelee vapaaehtoisina HOPEssa. HOPEn aikana vapaakirkolla ei ole normaaleja jumalanpalveluksia, joten ota huomioon HOPE-tilaisuudet, joihin voit osallistua ilmaiseksi Logomolla.

Yleisötilaisuus Logomolla lauantaina klo 19.00
Aamujumalanpalvelus HOPE-tapahtuman yhteydessä sunnuntaina 30.9. klo 11.00

Tässä Tommi Koivusen kommentit aiempien vuosien HOPE-tapahtumasta: "Mikä minun mielestäni Hope-tapahtumassa on parasta? No ehkä se, että tarkoitus ei ole rakentaa loistavaa tapahtumaa (vaikka se on sitäkin) vaan rakentaa paikallisia seurakuntia. Tapahtuma on olemassa, että nuoret ja nuoret aikuiset voisivat kohdata Jumalan ja tulla täyteen intoa hänen valtakuntansa hyväksi. Jumalan valtakunta taas tulee näkyväksi kaikkialla, missä on sen kansalaisia. Käytännössä siis tapahtuman tarkoitus on se mitä tapahtuu tapahtuman jälkeen eri puolilla Suomea.
Kun kuulen tarinoita siitä, että nuoret ovat tapahtuman innoittamina alkaneet rukoilla paikkakuntansa puolesta, järjestää Nuoriso-Alfakurssin, mennä katsomaan vanhuksia ja niin edelleen, se innostaa minua eniten."

torstai 6. syyskuuta 2012

Ihmisoikeudet

Ihmisoikeudet ovat asia, joka on meille tässä seurakunnassa tärkeä, koska se on Jumalalle tärkeä asia. Se on myös yksi Hopen pääteemoista.

Muslimimaat on eräs osa maailmaa, jossa ihmisoikeuksia rikotaan räikeästi. Sunnuntaina 9. syyskuuta klo 11 vieraaksemme tulee pariskunta ihmisoikeusjärjestöstä nimeltä “Set my people free”. He tulevat kertomaan meille lisää muslimimaissa tapahtuvista ihmisoikeusrikkomuksista. Kamal ja Christina Fahmi ovat aikaisemmin tehneet työtä Operaatio Mobilisaation parissa. Kamal on kotoisin Sudanista ja Christina Ruotsista. He asuivat Egyptissä niin sanotun arabikevään aikana. Tule kuulemaan mitä sanottavaa heillä on tästä tärkeästä aiheesta. Opitaan, rukoillaan ja toimitaan!

Graham Turner