tiistai 29. toukokuuta 2012

Käytännön viisautta Jeesuksen velipuolelta

Tänä kesänä, alkaen sunnuntaina 10.6., tutkimme Jeesuksen velipuolen Jaakobin kirjoittamaa kirjettä. Se on täynnä käytännön viisautta tyypilliseen juutalaiseen tyyliin kirjoitettuna. Jaakob ei etene loogisesti asiasta toiseen niin kuin Paavali, vaan antaa ensin neuvoja tietystä asiasta ja sitten vähän myöhemmin palaa samaan teemaan ja kertoo vähän lisää.

Hän käsittelee sellaisia aiheita kuten viha, kiusaukset, rukous, asenteemme köyhiä kohtaan jne. Kesän aikana tutkimme joka viikko eri aihetta kooten aina yhteen kaiken, mitä Jaakobilla on kyseisestä aiheesta ollut sanottavaa.

Kesän loppuun mennessä olemme käyneet läpi koko kirjeen, jolloin olemme oppineet paljon lisää siitä, mitä on olla Jeesuksen kaltainen.

Muistathan, että jos et pääse paikalle johonkin jumalanpalvelukseen, voit kuunnella opetuksen nettisivuiltamme klikkaamalla sivun oikeasta laidasta "Jumalanpalvelusten saarnat".

Graham Turner

perjantai 18. toukokuuta 2012

Kuluneen vuoden hyvää satoa

Seurakuntamme työntekijätiimi kokoontuu viikoittain suunnittelemaan ja rakentamaan seurakunnan toimintaa. Haasteita ja tarpeita ei asialistalta puutu. Mutta upeimpia hetkiä ovat ne, kun havahdumme huomaamaan, miten paljon myös kaikenlaista hyvää on seurakunnassa tapahtunut. Haluammekin jakaa meille kaikille joitakin tällaisia ilonaiheita kuluneelta vuodelta.

Jopi on täällä taas!
Seurakunnanjohtajamme Jopi on jälleen keskuudessamme.Selkävaivat on selätetty ja Jopi on saanut olla ilman kipuja töissä koko kevään. Kiitos vielä kerran kaikille rukousrintamaan osallistuneille.

Pienryhmätyö vahvassa kasvussa 
Pienryhmätyö on lähtenyt vahvaan nousuun. Kiitos upealle tiimille ja jokaiselle pienryhmänjohtajalle ja varajohtajalle. Ja tietysti myös jokaiselle ryhmäläiselle, sillä ilman teitä ei ryhmiä olisi olemassa!

Kasvetaan Yhdessä -illat ovat osoittautuneet menestykseksi ja tulleet tärkeäksi osaksi pienryhmätyötä. Kiitos KY-tiimille ja illoissa mukana olleille, tästä on hyvä jatkaa taas syksyllä.

EU-ruokailuissa palvellaan ilolla ja lämmöllä
EU-ruokailussa on saatu kohdata ja palvella satoja ihmisiä tämän vuoden aikana. Tiimi tekee työtä iloisesti ja hyvällä asenteella ja tämä näkyy ja tuntuu ruokailujen hyvänä ilmapiirinä. Erityisesti ollaan iloittu uusista pienryhmistä, jotka ovat tulleet mukaan palvelemaan ihmisiä. Uusina toimintamuotoina alkaneiden hieronta- ja parturipalvelujen kautta on voitu luoda hyviä kontakteja ruokailuissa käyviin ihmisiin.

Työ lasten parissa kiinnostaa
Monet ovat olleet kiinnostuneita tulemaan mukaan lastentyön saralla toimiviin eri tiimeihin. Tosi hieno juttu! Essiltä saa edelleen lisää tietoa asiasta ja voi ilmoittautua mukaan yhteen seurakuntamme tärkeimmistä ja hienoimmista työmuodoista.

Takkahuone on kuin uusi
Takkahuoneen remontti on saatu päätökseen. Tila on täydellisesti pessyt kasvonsa ja tarjoaa nyt viihtyisän ja valoisan ympäristön erilaisten ryhmien kokoontumisia ja illanviettoja varten. Kiitos tästä ahkerasti uurastaneelle remonttitiimille.

Merkitykselliset kohtaamiset
Jumalanpalveluksissamme käyneet ovat kertoneet, kuinka hyvältä on tuntunut se, että joku on sisään tultaessa ollut heitä tervehtimässä ovella. Joillekin tämä tervehdys on ollut ratkaisevan tärkeä tekijä siinä, että he ovat kokeneet seurakuntamme paikaksi, johon on tehnyt mieli tulla uudelleenkin. Kiitos siis kaikille morotiimiläisillemme, jotka uskollisesti vuorollaan palvelevat tässä tehtävässä.

Heidän lisäkseen me kaikki muutkin voimme yhä rohkeammin ottaa isännän ja emännän asenteen ja toivottaa ihmiset tervetulleiksi ja mennä juttelemaan heidän kanssaan. On sanottu, että ihminen tarvitsee jopa 15 merkityksellistä kohtaamista, ennen kuin hän kokee haluavansa jäädä jonnekin. Yksikään ystävällinen hymy, sana ja kädenpuristus ei siis varmasti ole turha eikä mene hukkaan.

Rohkaisevat ja haastavat vierailut
Rikhard Svenssonin ja John Burken vierailut tänä keväänä innostivat, rohkaisivat ja haastoivat meitä. Molemmat jättivät meille paljon työstettävää ja pureskeltavaa, jonka toivomme näkyvän hyvänä muutoksena ja kasvuna seurakunnassamme jo ensi toimintakaudella.

Kiitos myös Simo Lintiselle, joka Teologisen opiston vierailun yhteydessä haastoi meitä tulemaan ihmisiksi ihmisten keskelle. Tähän suuntaan haluamme yhdessä varmasti kasvaa!

Omat opetussarjamme
Omat opetussarjamme, joiden teemoina ovat olleet mm. yhteisöllisyys, unelmat, ulospäin suuntautuminen ja voitto Kristuksen kautta, ovat myös herättäneet ajatuksia ja käynnistäneet prosesseja. Seurakuntamme keskeltä on noussut jumalanpalveluksiin myös uusia hyviä opettajia, mistä iloitsemme erityisesti.

Paljon kaikenlaista muutakin hyvää on seurakunnassamme tapahtunut, mutta säästetään jotakin seuraavaankin hyvien uutisten viestiin. Eivätköhän nämä poiminnat jo rohkaise meitä jatkamaan yhdessä eteenpäin. Paavalia mukaillakseni, ollaan siis vahvoja ja järkähtämättömiä ja tehdään aina innokkaasti Herran työtä. Se ei mene koskaan hukkaan.

Sirkka

perjantai 11. toukokuuta 2012

Varo! Jumalan hyvyys saalistaa sinua

"Sula hyvyys ja laupeus seuraavat minua kaiken elinaikani"
Psalmi 23:6

Itselleni tuosta jotenkin tulee mieleen, että Jumalan hyvyys jolkottelee muutaman askeleen jäljessä, vähän niinkuin hevosen varsa tamman perässä... Tämä ei kuitenkaan ole totuus, sillä tuo sana "seuraavat" voidaan kääntää myös jahdata, ajaa takaa tai saalistaa. Toisin sanoen minne menetkin, Jumalan hyvyys, rakkaus ja suosio jahtaavat sinua. Jumala hakee päivittäin mahdollisuuksia siunata sinua ja näyttää rakkauttaan sinulle.

Jumala ei kuitenkaan pakota hyvyyttään meille, vaan meidän tulee pitää silmämme auki arjessa ja odottaa Jumalan hyvyyttä. Jeesus sanoi useaan kertaan parantamilleen ihmisille "tapahtukoon sinulle uskosi mukaan" tai "tapahtukoon kuten uskot".

Pidä silmät auki ja odota Jumalan hyvyyttä missä ikinä oletkin, tulet varmasti huomaamaan miten Jumala haluaa osoittaa hyvyyttään sinulle.

torstai 10. toukokuuta 2012

Vappuna Vartiovuorella


Opiskelijat ja seurakuntamme nuoret aikuiset organisoivat Vartiovuoren puistoon pisteen, josta jaettiin mehua, teetä, kahvia ja munkkeja kaikille sitä kaipaaville ilmaiseksi. Jakopisteen vieressä oli ”Toivon tuoli”, johon sai istahtaa ja jos antoi luvan niin sai rukousta puolestaan.

Asialla oltiin nyt toista kertaa ja mukaan puuhakkaaseen joukkoon liittyi opiskelijoita myös Kansanlähetyksestä ja Kansan raamattuseurasta.

Tapahtuman jälkeen puuhanaiset Erna ja Jenni tuumailivat näin: ”Voidaan olla kiitollisia siitä, että teltalla riitti väkeä jonoksi asti, sää oli lämmin ja järjestelyt sujuivat. Tärkeää oli erityisesti, että tehtiin yhteistyötä yli seurakuntarajojen ja se toimi.
Osallistujia oli riittävästi, niin että munkki-kahvitarjoilu sujui ja paljon ihmisiä tuli kohdatuksi. Muutamien puolesta rukoiltiinkin. Munkkeja riitti ja niiden makua kehuttiin. Tapahtumassa, jonka tarkoituksena on välittää evankeliumia, on usein paikan päällä vaikea nähdä, millainen vaikutus sillä on ihmisiin. Uskomme kuitenkin, että siemenet jäivät itämään.
Ne ihmiset, jotka rukoilivat tapahtuman puolesta kokivat, että sen kautta Jumalan valtakunta sai vallata alaa!”

Oli koskettavaa nähdä nuorten palvelevan ja kohtaavan erilaisia ihmisiä kunnioittavasti ja arvostavasti. Välillä joku kuunteli otsa rypyssä jonkun stooria kysymyksineen. Ja välillä kaikui huuto: ”Kansalaiset, hyvät naiset ja herrat. Tännepäin, täältä saa kahvia ja munkkia ilmaiseksi.”
Hymyileviä Vapun juhlijoita kertyi taas jonoksi asti joidenkin kysellessä. ”Keitä te oikein olette ja eikö tämä ihan oikeasti maksa mitään?”

Kymmenen maissa aloitettiin ja kolmen maissa munkit ja pullat oli jaettu ja sitten rupesivat mukitkin loppumaan. Mahtoiko niitä olla kahdeksan sataa?!?
Kiireesti kauppaan, josta tuotiin viimeiselle tunnille lisää mukeja ja keksejä, jotta jaettavaa riitti neljään saakka.
Sitten oli aika koota kamat ja kerätä roskat sekä tuumata kuin yhdestä suusta: ”Ensi vuonna uudestaan.”

Minä kanssa, tuumasi Pietiläisen Jopi

torstai 3. toukokuuta 2012

Voitto synnistä


Johannes kirjoitti ensimmäisessä kirjeessään, että jos me sanomme, että jos väitämme, ettemme ole syntisiä, me petämme itseämme eikä totuus ole meissä (1Joh 1:8). Yksikään rehellinen ihminen ei voi kieltää sitä, että hän tekee asioita, joita hänen ei pitäisi tehdä ja jättää tekemättä asioita, joita hänen pitäisi tehdä. Paavali myönsi tämän Roomalaiskirjeen luvussa 7, jakeissa 15 ja 19.

Jumala kutsuu meitä seurakuntaan sanomalla “Tule sellaisena kuin olet”, mutta hän sanoo meille  myös ”Älä pysy sellaisena”, John Burkea lainatakseni. Miten siis voimme mennä eteenpäin siinä prosessissa, jossa meistä tulee enemmän Jeesuksen kaltaisia ja vähemmän synnin hallitsemia?

Tämä on seuraavan opetussarjamme aihe. Seuraavien neljän viikonlopun ajan tutkimme Paavalin opetusta Roomalaiskirjeen luvuissa 5,6,7 ja 8.

Luku 5 opettaa siitä, miten synti tuli maailmaan ja mitä seurauksia sillä on. Luku 6 käsittelee asennettamme syntiin ja kasteen merkitystä.  Luku 7 paljastaa kamppailun, joka meillä on synnin kanssa ja lain tehtävän. Lopuksi luku 8, jota tutkimme helluntaina, kertoo siitä, miten Pyhä Henki auttaa meitä elämään elämää, jota synti ei hallitse.

Ethän jätä käyttämättä tätä tilaisuutta tulla kohtaamaan Jumalaa hänen sanansa ja hänen Henkensä kautta. Se voi muuttaa elämäsi.

Graham Turner

keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Etsimme Lapsi- ja varhaisnuorisotyön johtajaa















Etsimme vakituiseen työsuhteeseen isää tai äitiä, joka unelmoi merkityksellisestä lapsityöstä, josta lapset nauttivat niin paljon, että he pakottavat vanhempansakin kirkkoon. Sinulle on luonnollista työskennellä tiimissä, jossa huumoriin suhtaudutaan syvällä vakavuudella ja työt tehdään pilke silmäkulmassa. Ajattelet Suomen Turun olevan paikka, jossa perheenne voisi viihtyä pidempäänkin.

Työntekijätiimiin kuuluu tällä hetkellä viisi henkilöä. Lapsi- ja varhaisnuorisotyön johtaja tulee tekemään yhteistyötä erityisesti nuorisotyön johtajan kanssa, jotta he voisivat yhdessä rakentaa eheän polun lapsesta aikuisuuteen.


Työsuhteen alkamisajankohta 8/2012 tai sopimuksen mukaan. Hakemukset lähetettävä osoitteeseen; teemu.sormunen@armontalo.org
Lisätiedot: Teemu Sormunen (0445646895) ja Jopi Pietiläinen (0445545998)